Tandlægeskræk – behov for akut hjælp?

Behandlingsoversigt fra start til slut!

Når du står i situationen, hvor du har akut brug for en tandlæge, kan du stadig være ude for, at det er svært at kontakte os, fordi du ikke bryder dig om at gå til tandlægen. Vi tager naturligvis stadig hensyn til dig fordi vi ved, at det kan være en stor overvindelse overhovedet at ringe og bestille en tid, selv når det er en kritisk situation.

Der er intet at være bange for

Tandlægeskræk er i Danmark den næstmest angstfremkaldende lidelse, lige under højdeskræk. Faktisk har hele 40% af befolkningen i mindre eller højere grad tandlægeskræk hvoraf 10% er så bange, at de gentagende gange udsætter tandlægebesøget eller måske helt dropper det. Tandlægeskræk er naturligvis et uheldigt ord, da patienten ikke er bange for tandlægen, men måske behandlingen eller instrumenterne eller generelt bare det faktum, at de frygter smerte under behandling.

 

Tandlægeskrækken opstår ofte, hvis man tidligere har oplevet en smertefuld og angstprovokerende behandling, men det kan også handle om andre ting som for eksempel lugte og lyde. Det skyldes typisk det ukendte, altså at man ikke er bekendt med behandlingen. Vores tandlægevagter er meget opmærksomme på dette, at de forklare hvad de laver, og taler meget gerne med dig om det, hvis du har spørgsmål, som de i forvejen ikke har besvaret.

Mistet tand?

Det er en rigtig dårlig idé, hvis du enten har mistet en tand eller måske har en tandbyld, at du ikke får kontaktet os, da det ikke bare har en økonomisk fare, men mest af alt en fysisk. Ved en tandbyld forsvinder smerten ikke af sig selv, derimod kan den blive værre. Hvis du mister en tand, skal du ikke vente meget længere end halvanden time, før det skal i behandling.

Det er derfor en rigtig god idé, hvis du lider af tandlægeskræk, at du kontakter din læge og begynder behandlingen af det. Så har du forebygget risikoen for tandlægeskræk, og dermed hjælper du også dig selv, hvis du kommer i en akut situation.

Kom til en uforpligtende forundersøgelse

Det koster ikke noget at spørge – få en snak med vores tandlæger!

Dét gør vi for at føle dig mere tilpas

 • Vi bruger al den tid, som du har brug for
 • Vi presser dig aldrig til noget
 • Vi taler med dig om og lytter til, hvordan du har det og hvad du ikke kan lide
 • Vi vil aldrig gøre noget, som bryder dine grænser
 • Vi forstår rigtig godt og acceptere din angst
 • Vi fortæller dig om alt, som vi foretager os under behandlingen
 • Vi behandler dig 100% smertefrit, og dette gælder også når vi lægger bedøvelse
 • Vi fokuserer på at give dig en behagelig oplevelse, selv i en uheldig situation

 

Er du en af de mange danskere, som er bange for at gå til tandlægen, så fortæl os det i telefonen når du bestiller tid, så ved vi det på forhånd, og så kan vi afsætte lidt ekstra tid til dig samt sikret, at du får tildelt en tandlæge med mest erfaring i tandlægeskræk. Uanset hvad gør vi os altid særlig umage i at gøre vores for at skabe en behagelig atmosfære, så du som patient vil føle dig i kontrol og ikke mindst som en del af behandlingen hele tiden, uanset indgrebet.

Dette kan du gøre, for at slippe af med angsten:
 • Det er ikke flovt at være bange – erkendt angsten og lad være med at gemme den af vejen
 • Lær din tandlæge at kende – der skal tillid til, og så vil du også føle dig mere tilpas med at forklarer hvorfor du er bange og hvad du er bange for
 • Prøv at se om lidt musik ikke kan hjælpe – du kan lytte til det på din telefon eller mp3-afspiller mens du behandles, da dette kan overdøve nogle af lydende
 • Bed din tandlæge om at fortælle, hvad der skal til at ske under behandlingen, og aftal eventuelt et signal, for eksempel en løftet hånd, når tandlægen skal fortælle hvad der sker nu
 • Tal med tandlægen om, hvordan det bliver mest smertefrit som muligt
 • Følg med i et spejl, eventuelt et håndspejl, så du ikke bliver overrasket eller frygter, hvad der skal til at ske
 • Spørg altid ind til behandlingen, hvis der er noget, som tandlægen ikke har forklaret

Ring og book akuttid

78 75 02 29